Overleg:Ontwikkeling van Bedrijfstoepassingen

Ga naar: navigatie, zoeken

De wiki is niet echt een plaats om antwoorden te bediscussieren. Je doet dit beter op het forum ofzo. Wat staat Snoeck hier op te doen? Om de boel nog warriger te maken? (Pelle)


Een wiki is de uitstekende plaats om samen oplossingen te zoeken, dit gebeurt in verschillende vakken van 2BI. Die formule is succesvol gebleken voor Numerieke Wiskunde vorig semester. Net zoals toen zullen ook deze keer na de examens alle oplossingen verdwijnen om niemand op stang te jagen.

PS: Sign uw posts alstublieft, dan weet iedereen tegen wie hij praat :)

PPS: Monique Snoeck staat hier uitstekend op haar plaats aangezien zij belangrijk onderzoek heeft verricht naar talrijke onderwerpen die in de cursus werden behandeld. Er wordt frequent naar haar werk verwezen in deze cursus.

--Ben 13 jun 2006 16:39 (CEST)

I cosign
P.S. het forum is niet echt veel overzichtelijker. De vragen staan op toledo, de antwoorden niet zo
P.P.S. Wat doet iemand die niet weet wie monique snoeck is überhaupt op deze pagina?
(Niet slecht bedoeld, maar laat de jaren zelf uitvlooien hoe ze hun wikipagina graag hebben aub, decentralisatie is goed)
--Roel 13 jun 2006 16:45 (CEST)

Wiki's zijn van nature collaboratieve software, laten we ze dan ook zo gebruiken :-).

--RubenV 13 jun 2006 16:52 (CEST)

en informatici zijn van nature luie mensen, dus is het goed als er samenwerking is ;)

--RealBirkoff 13 jun 2006 16:58 (CEST)

dat de antwoorden weggehaald worden heb ik helemaal geen problemen.
we gebruiken de wiki gewoon om elkaar te helpen bij het oplossen van de verschillende vragen.
De wiki is daar een veel overzichtelijkere plaats voor dan een forum... dat hebben we ondertussen al ondervonden aan de hand van numerieke wiskunde vorig semester

Willem 13 jun 2006 17:09 (CEST)

Op jullie motivatie om er door te geraken is niets op te merken, en jullie drang naar oplossingen is zeker ook niet slecht. Toch is dit een examen_vragen_wiki, en dat is een beetje uit het oog verloren (niet alleen op deze pagina, dat weet ik wel). Deze discussie is al op het forum geweest. Je bewijst je opvolgers er een grotere dienst mee om alleen de vragen als erfenis mee te geven, zodat ze zelf op zoek kunnen gaan in hun boek en samen te discuteren in plaats van voorgekauwde antwoorden aan te nemen voor waarheid. Al dan niet juiste antwoorden krijgen is lekker gemakkelijk, maar is het de beste weg?

Daarnaast: prentjes van Dedene die orgel zit te spelen, een pak nootjes en foto's van Snoeck hebben niet echt een toegevoegde waarde. Al zijn die foto's wel leuk; we kunnen hier wel met consensus aannemen dat dit hier een Wiki met droge materie is. Ik zou, voor de overzichtelijkheid, de prentjes (buiten een prentje van de prof, wat zowat een gewoonte aan het worden is op deze wiki), op een andere pagina laten verschijnen( OBT/prentjes ofzo ). De mensen die hier op zoek zijn naar nuttige info zijn niet echt gediend met neukes en nen Hoegaarden :)

Over de woordenboek: behouden! Maar wel liefst op een andere pagina (ik heb het voorlopig vanonder gezet: examenvragen krijgen voorrang :) ). Spijtig dat ik m'n woordenlijstje kwijt, anders had ik enkele aanvulingen kunnen doen :) /Pelle

De persoon die deze pagina unilateraal vermassacreerd zonder énige bijdrage te leveren mag gerust eens de ballen hebben om zich kenbaar te maken. --Ben 16 jun 2006 17:11 (CEST)

Een bijdrage leveren uit zich niet alleen in het typen van letters, dus die persoon heeft de maatschappij een stukje beter gemaakt. /Pelle http://images.parenthood.com/baby-cry.jpg

Beste Pelle en anonieme medewinees, dat je een probleem hebt met de inhoud van een pagina (of meerdere, want hetzelfde spelletje is uitgehaald op de kosmos pagina) is best mogelijk. Maar dat je een medebewoner (of gewoon een andere pc) van de winagang gebruikt om dan maar anoniem (en zonder overleg) je mening door te drijven en dan ons kinderachtig noemt...

Gaat dat niet wat ver?

Op de hoofdpagina staat: "bij een wiki kan iedereen elke pagina kan aanpassen". Dit wil wel niet zeggen dat iedereen zonder overleg zijn zin mag doen. Als dit de nieuwe werkwijze is, waar de winagang anoniem zijn zin doordrukt dan is mijn drang om constructief bijdragen te leveren alvast voorbij.

--RubenV 16 jun 2006 18:23 (CEST)

Je hebt volledig gelijk Pelle! Het plaatsen van niet gefundeerde commentaren en een foto van een baby zal zeker voor een aangenamere en overzichtelijkere wiki zorgen. Want deze baby heeft alleszinds veel meer met het vak te maken dan Monique Snoeck.

--Thomas 16 jun 2006 18:33 (CEST)


"een medebewoner (of gewoon een andere pc) van de winagang gebruikt" Wablief? Ik ben juist te weten gekomen wie dit gedaan heeft. Niet omdat ik akkoord ben met het uiteindelijke resultaat, dat ik akkoord ben met de manier waarop dit gebeurd is. Het feit waarom dit anoniem gebeurd is, daar heb ik ook alleen maar het raden naar.

"Als dit de nieuwe werkwijze is, waar de winagang anoniem zijn zin doordrukt" Wablief? De winagang is een gang waar 11 studenten uit het presidium op zitten. Wij hebben geen collectieve hersenmassa en hebben niet de bedoeling om 'onze zin door te drukken'. Precies of wij zijn hier een hoop dictators ofzo. Mensen over dezelfde kan scheren: doe zo voort!/Pelle

en toen kwam club wina http://www.student.kuleuven.be/~s0158881/dotjan/005.gif het weer verneste... http://www.student.kuleuven.be/~s0158881/dotjan/020.gif --dotJan 16 jun 2006 19:43 (CEST)

  • verneste? Club Wina? Prof Waelkens danslessen? /Pelle

Wie die aanpassingen maakt kan me eigenlijk niet schelen. Blijkbaar boeit het mensen (die niet tot 2bi horen en daar dus geen baat bij hebben) om de pagina's van 2BI droog te zwieren. Mij niet gelaten, maar als dit initiatief de jaarsites moet vervangen is het volgens mij normaal dat jaren hier individueel inbreng in hebben. Dat het "experiment" gelukt was voor de "2BI-corner" heeft er alles mee te maken dat wij zelfstandig konden fungeren en de boel wat leuker maken om het examenleed te verzachten. In elk geval is alle fun er nu uitgeperst, en we weten niet door wie of waarom en dat is het frustrerende eraan. --Ben 16 jun 2006 20:16 (CEST)

  • Ben, de examenvragenwiki is geen vervanging van de jaarsites. Dit is een vervanging van de examenvragen die bij CuDi te koop zijn. Dit is gemaakt om nuttige informatie aan onze 'opvolgers' door te geven. Vandaar de verwarring waarschijnlijk. De jarensites, dat is een gans andere discussie. /Pelle

Wat heeft die link naar de 2BI jaarsite op de wina main page dan te betekenen? --Ben 16 jun 2006 20:22 (CEST)

  • Vroeger waren er jaarsites die zelf gemaakt werden door mensen van het jaar. Deze gebruikten soms onveilige PHP-dingen (vraag me geen details) en langs daar is de Winaserver gehackt, met een volledig lek systeem als gevolg. Webteam is dan begonnen aan een jaarpagina-ding (vgl 1BI) en aparte log-ins voor iedereen, maar dat is niet afgewerkt kunnen worden (LDAP-prullen enzo, maar wederom, ik ken de details er niet van). De jaarsites zouden dan geïntegreerd worden in de Winasite. De jaarsite-pagina die verwijst naar deze site is maar een ad-hoc-oplossing omdat je anders op een leeg scherm zou komen. /Pelle

Soit, als het allemaal volgens regeltjes moet gebeuren, en "no fun allowed", dan ben ik niet meer geïnteresseerd om te contribueren. En ik denk dat ik voor het overgrote deel van 2BI dat hier heeft meegedaan spreek. No hard feelings. --Ben 16 jun 2006 20:29 (CEST)

  • Jullie foto's en woordenboek zijn toch niet weg? Examenvragen zijn nu eenmaal droge materie (bijna zo droog als Dedecker!) En om het duidelijk te houden zijn er soms regeltjes nodig. Welkom in de grotemensenwereld. Alsof iedereen hier voor zijn plezier examenvragen zit in te geven... Gelukkig zijn er veel andere plekken om fun te beleven, nietwaar? Je bewijst je opvolgers er een grote dienst mee de wiki zinnig aan te vullen.
    Krijgen, krijgen, krijgen. Graag! Maar geven?

/Pelle

"Krijgen, krijgen, krijgen. Graag! Maar geven?" -> Euhm, wij hebben het afgelopen jaar alle 2BI-pagina's aangemaakt en opgevuld. Prentjes én inhoud. --Ben 16 jun 2006 20:44 (CEST)