Overleg:Hoofdpagina

Ga naar: navigatie, zoeken

Vul hier vragen in die je zou hebben over deze website of de markup of indeling of eigenlijk alles wat je maar wil.

Foutmeldingen

Warning: shell_exec() [function.shell-exec]: Cannot execute using backquotes in Safe Mode in /srv/www/jaren/examenwiki/includes/Math.php on line 68

Dit krijg ik als ik sommige wiskundeformaules probeer in te voeren. Andere functies werken dan weer wel. Doe ik iets verkeerd? Of zijn er weer Safe Mode troubles? Vincent 22 aug 2006 13:55 (CEST)

 • Mediawiki is vorige week ergens geupdated. Ik zal er eens naar kijken. --Stevel 22 aug 2006 23:28 (CEST)
  • Het zou nu opgelost moeten zijn --Stevel 22 aug 2006 23:50 (CEST)
   • Jeps. Merci. Vincent 24 aug 2006 01:42 (CEST)

Ludieke dingen op de vakpaginas

Dit overleg wordt gevoerd op: Overleg:Ontwikkelen_van_Bedrijfstoepassingen

clean urls

Kun je de korte urls niet aanzetten, zonder 'index.php?'--Beau 16 jun 2006 17:42 (CEST)

Ja en neen, 'clean' wil blijkbaar zeggen: met een fake 'virtual' directory:

natuurlijk zo een 'e' is al even lelijk, als iemand een oplossing weet... Tias 17 jun 2006 01:32 (CEST)

Niet dat ik zo enorm veel weet over webdesign, en nog veel minder over hoe de Winaserver geconfigureerd is, maar is mod_rewrite geen oplosing? Das toch nogal een krachtig beestje opt eerste zicht... Vincent 17 jun 2006 15:20 (CEST)

Syntax highlighting extension voorstel

syntax highlighting extension kan wel handig zijn voor bepaalde vakken...--Beau 16 jun 2006 16:22 (CEST)


Een voorbeeld vakpagina

De examens zijn net begonnen en nieuwe examenvragen beginnen toegevoegd te worden. Vele mensen hanteren echter een verschillende stijl, vooral in verband met het aangeven van de datum. Misschien kan het nuttig zijn om een voorbeeld vakkenpagina te maken, waarin enkele 'best practices' staan. Bij deze wordt deze gemaakt: Help:vakpagina --Tias 12 jun 2006 17:00 (CEST)

Best 'voormiddag/namiddag', 'vm/nm' of het uur zetten in de titel van het examen ? voormiddag is zo lang, vm is zo cryptisch en het uur... dat is misschien best. Tias 12 jun 2006 17:08 (CEST)

Archief

Kritiek

Dit is naar mijn idee een bijzonder slecht systeem.

 • Er zijn nu niet 1, niet 2, maar 3 plaatsen waar examen vragen staan; nl. de nieuwsgroepen, de wina bundel en deze pagina's.
  • Inderdaad, alles zou hier terecht moeten komen --Beau 26 dec 2005 10:49 (CET)
 • Daarnaast ontgaat me de meerwaarde hiervan. Waarom zou je examenvragen willen veranderen nadat ze gepost zijn? Op de nieuwsgroep kunnen eventuele oplossingen gepost worden als antwoord op een bericht. Als er 1 manier is om vragen te posten is dat voor iedereen duidelijker. Het voordeel van de wiki zou kunnen zijn dat iedereen 'verplicht' wordt dezelfde vakafkortingen te gebruiken (en de vragen van een vak dus onder dezelfde vaknaam staan), maar op de nieuwsgroepen blijkt dat zelden fout te lopen. Het argument dat sommige posts op de nieuwsgroep overbodig zijn omdat ze reeds gestelde vragen bevatten en dat met de wiki opgelost wordt gaat niet op; dat is ook interessante informatie..
  • In de wiki kunnen de antwoorden bijgewerkt worden tot ze volledig zijn, je moet geen verschillend antwoorden gaan vergelijken en alle vragen staan mooi samen. Dat is op het forum zeker niet het geval. --Beau
  • Ook kun je vragen deleten als het vak vb veranderd, of ze te oud zijn.
 • Op een nieuwsgroep staat ook automatisch vermeld wanneer een vraag gepost werd (wat relevant kan zijn), terwijl dat op deze pagina's vaak niet het geval zal zijn (kan dit veranderd worden?).
  • Je kan altijd je aanpassingen tekenen
3 tildes geeft je naam, 4 tildes je naam en de datum en 5 tildes enkel de datum.
Je kan ook altijd de history bekijken om te zien wanneer een bepaalde aanpassing is gedaan. --Beau
 • Een website is (naar mijn mening) een stuk omslachtiger. Op een nieuwsgroep heb je ook een idee van een volledig examen, wat op deze wiki niet zeker is als mensen 'structuur' denken te moeten aanbrengen (bvb. bij dt; prolog/haskell, alhoewel het bij dat vak geen kwaad kan).
  • Dat hangt van de mannier af waarop de wiki gebruikt zal worden, niets beperkt je om de structuur van een nieuwsgroep over te nemen. --Beau
  • Je bent idd vrij de structuur aan te brengen zoals je wil. Naarmate de wiki groeit kunnen we altijd zien welke structuur heel goed is en deze beschrijven in de stijlgids Tias

Sidebar

Hoe kan ik de sidebar aanpassen? MediaWiki:Sidebar werkt blijkbaar niet. Welke versie van mediawiki gebruikt deze site? Ik zou graag een "requested articles" / "TODO" pagina toevoegen waar ontbrekende items etc. geplaatst kunnen worden. --Beau 10 jan 2006 14:23 (CET)

 • Enkel de sysop kan de sitebar aanpassen, kan je een voorbeeld geven van hoe zo een todo pagina kan gebruikt worden ? ontbrekende items kunnen toch enkel ingevuld worden als de info er is, en dat ergens zetten gaat toch niet veel helpen ?Tias 23 jan 2006 16:27 (CET)

math

Waarom werken de <math> tags niet? Wina is 33% Wiskunde!</math>

 •  ! Geloof het of niet, het heeft me 4 uur gekost : / [strange php safe_mode stuff] Tias 23 jan 2006 18:47 (CET)

--> dit is toch geldig? Alleszinds bedankt voor het harde labeur, er wordt gebruik van gemaakt op de NW pagina :-) --83.134.125.38 25 jan 2006 19:42 (CET)

Dat zou moeten werken, heel vreemd. Het probleem lijkt bij texvc te liggen, niet bij latex. Mss ligt het aan een van mijn safe-mode hacks die een iets andere escaping hanteerd... Ik kijk er morgen of overmorgen nog is naar (eerst examen ; ) Tias 26 jan 2006 00:31 (CET)
Het lag aan spaties, quick hack nummer 66: ik gooi spaties nu weg voor ik het naar texvc stuur, hierdoor zijn sommige dingen weer niet renderbaar, maar toch al veel minder dan ervoor ; ) Ik probeer later nog een betere oplossing uit te werken --Tias
FULL math support: heb wrapper scriptje rond texvc geschreven dat wat bash-magic gebruikt om de tex code als 1 blok door te geven. Alle symbolen op http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Formula zijn gecontroleerd. Tias 27 jan 2006 01:40 (CET)
Thanks!, heel hard bedankt om hiervoor tijd te maken tijdens de examens --RubenV 27 jan 2006 12:58 (CET)
 • Math support werkt nog steeds met mediawiki 1.6.7 :) --Stevel 7 jun 2006 19:02 (CEST)

indentatie?

waarom kan je binnen een item van een opsomming geen harde return gebruiken, dit leidt tot verwarring.

 • Bij het bewerken van een pagina moet je alles van 1 item op een lijn zetten,
  je kan met
  <br> de uitvoer op de pagina wel onderbreken.
  Maar misschien maak je beter een nieuwe sectie in zo een geval?
 • ik heb het toch nog gevonden: je kan een dubbelpunt gebruiken voor een alinea om te indenteren.

bestand attachen?

hoe kan ik een bestand attachen?

 • Hiervoor moet je ingelogd zijn, vervolgens in het menutje links onder kiezen voor: upload (uploads juist enabled: Tias 20 jan 2006 15:45 (CET))
 • blijkbaar is het enkel mogelijk om afbeeldingen en geluid up te loaden, ik zou graag PDF bestand uploaden.
 • True, het idee (van een wiki in het algemeen) is om content op een aanpasbare manier beschikbaar te stellen. Het is dus niet de bedoeling om examenvragen ofzo in PDF formaat te uploaden. Je kan altijd een nieuwe pagina maken met een naam die naar het vak verwijst, waar je enkel de inhoud van dat (mogelijks grote) bestand in dropt, eg SGP:addon1 ofzo..
  Of heb je een andere motivatie voor dat uploaden ? Groetjes, Tias 22 jan 2006 18:51 (CET)
 • Uploaden van andere formaten kan soms wel zijn nut hebben. Bijvoorbeeld een zipbestand met alle bestanden ivm een bepaald vak. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan Vsip of Cnds waar nu links staan naar externe files. Het zou beter zijn als je die gewoon kan uploaden. Dan kan je ze downloaden, aanpassen en weer uploaden indien nodig. Nu zijn we afhankelijk van de servers waar die files op gehost zijn.--Beau 23 jan 2006 20:59 (CET)
 • Ik ben nog altijd niet echt pro, maar het is nu mogelijk om alle soorten bestanden up te loaden, vb: Media:upload_test.pdf Tias 5 jun 2006 13:58 (CEST)

Menu te groot

Ik vind het menu te groot (de search box staat niet meer op men scherm). Daarenboven is het bij elke richting hetzelfde 'bachelor, licentie..' enkel het titeltje verschilt. Mss beter gewoon de afkortingen achter/onder elkaar zetten ? Tias 5 jun 2006 03:06 (CEST)

 • Lang leve de usersidebar. Ik heb het examens-menu op een aparte pagina (MediaWiki:Sidebar/Examens) gezet. Dan kan je bvb. enkel dat menu includen, en schuift de zoekbox terug op naar boven. Zie ook uitleg over Mijn Vakken menu --Stevel 5 jun 2006 09:51 (CEST)
 • Templates gaan blijkbaar maar 1 niveau diep, inclusion van de Sidebar bevat Sidebar/Examens ni. Mss menu dan beter omdraaien ? Voor de rest is het wel handig : ) Tias 5 jun 2006 14:00 (CEST)


Fout bij afbeelding vervangen

Als ik een bestaande afbeelding probeer te overschrijven, krijg ik Wijziging titel bestand "/srv/www/jaren/examenwiki/images/FrankiDillen.jpg" in "/srv/www/jaren/examenwiki/images/archive/20060608201016!FrankiDillen.jpg" niet mogelijk. --Stijn 8 jun 2006 22:11 (CEST)

 • De 'archive' directory bestond nog niet, en met Safe Mode heeft php het dan soms wat moeilijk. De directory bestaat nu wel, dus normaal gezien zal het uploaden nu wel lukken. Kan je dat eens verifieren ? g,T Tias 8 jun 2006 23:01 (CEST)
  • Werkt --Stijn 9 jun 2006 10:21 (CEST)


Identificatie

 • Er staat dat je, als je regelmatig dingen toevoegd, best een identiteit aanmaakt. Maar ik heb gezocht, en ik heb nergens uitleg gevonden over hoe je dat moet doen. Dus wie kan me helpen?
 • Helemaal rechtsbovenaan "log in/create account". --Beau 15 jun 2006 22:28 (CEST)
  • En daar staat nu ook een link naar, in de uitleg over wanneer je best een identiteit aanmaakt. (als we een uitleg duidelijker kunnen maken doen we dat he beau ; ) Tias 16 jun 2006 17:32 (CEST)


Uitleg over vakken?

Zou het niet handig zijn moest een beetje uitleg over de vakken + een beschrijving van de examenvorm en vriendelijkheid van de prof er ook bij komen? Ik dacht aan iets zoals er bij de examenbundel zit per vak - een blaadje algemene richtlijnen per vak. 7 jun 2006 20:28 (CEST)

 • proffen kennen ook google, dus ik denk dat we best niet erbij kunnen schrijven dat prof X en prof Y onvriendelijk zijn Bas
 • Hey, het staat je vrij om alle relevante informatie over een vak op zen pagina te zetten. Er zijn een hoop vakken waarbij er al algemene richtlijnen voorzien zijn (Capita_selecta_programmatuur:_Broadband_communication, ICT_Recht, ...), dus hou je vooral niet in.
Ivm opmerkingen over proffen, wie eerlijk is hoeft zich geen zorgen te maken. Heel deze website is trouwens off limits voor search-engines, altijd al geweest. Tias 7 jun 2006 20:55 (CEST)

Snelle Startpagina

Vlug een snelle startpagina gemaakt, 'k heb nu nie de tijd om alle vakken juist te zetten Voorbeeld snelle startpagina

Is zo'n 'snelle startpagina' eigenlijk wel nodig? Veel richtingen gebruiken geen afkortingen, of hebben een massa keuzevakken, zodat het snel onoverzichtelijk wordt. Als je de pagina van je richting als bookmark gebruikt, ben je ook maar 1 klik verwijdert van elk vak, en anders maar 2. --Stevel 7 jun 2006 15:46 (CEST)
Ik deel Stevels mening! Arne
Het spijtige is dat de pagina manueel moet opgesteld worden, en niet de categorie informatie gebruikt. Om dit automatisch te doen moet je echter ook afkortingen kunnen uitvinden + evt weten in welk semester het valt, en dat kan idd onoverzichtelijk worden (Al 22 vakken voor 2li, en voor bachelors kan het meer worden). Het menu in matrix vorm zou wel interessant zijn... Tias 7 jun 2006 18:41 (CEST)
Ik heb net eens de structuur van de broncode bekeken, en het is volgens mij wel mogelijk om dat via de CSS op te lossen. Daar ga ik dan sebiet eens mee spelen :) --Stevel 7 jun 2006 19:33 (CEST)
Dat spelen heeft ondertussen iets opgeleverd. Indien je nog geen matrix ziet, moet je je skin veranderen: kies vanboven Voorkeuren, dan WinaExamens-Uiterlijk, en kies Matrix. --Stevel 7 jun 2006 21:27 (CEST)
 • Ik denk dat we met het matrix menu en de persoonlijke menu's kunnen concluderen dat zo een 'snelle startpagina' overbodig is geworden. Tias 12 jun 2006 16:05 (CEST)