Overleg:Hoofdpagina: verschil tussen versies

Ga naar: navigatie, zoeken
(update?: gebeurd)
(math: math werkt eindelijk !!)
Regel 22: Regel 22:
  
 
== math ==
 
== math ==
Waarom werken de <math> tags niet?
+
Waarom werken de <nowiki><math> tags niet?
Wina is 33% Wiskunde!</math>
+
Wina is 33% Wiskunde!</math></nowiki>
* Software vereisten voor het genereren van Math waren niet niets en de site werd eerst enkel door 1li gebruikt, ik zal het na de upgrade nog eens bekijken ([[Gebruiker:Tias|Tias]] 20 jan 2006 15:45 (CET))
+
* <math>\sqrt{done}</math> ! Geloof het of niet, het heeft me 4 uur gekost : / [strange php safe_mode stuff] [[Gebruiker:Tias|Tias]] 23 jan 2006 18:47 (CET)
  
 
== indentatie? ==
 
== indentatie? ==

Versie van 23 jan 2006 om 18:47

Vul hier vragen in die je zou hebben over deze website of de markup of indeling of eigenlijk alles wat je maar wil.

Kritiek

Dit is naar mijn idee een bijzonder slecht systeem.

 • Er zijn nu niet 1, niet 2, maar 3 plaatsen waar examen vragen staan; nl. de nieuwsgroepen, de wina bundel en deze pagina's.
  • Inderdaad, alles zou hier terecht moeten komen --Beau 26 dec 2005 10:49 (CET)
 • Daarnaast ontgaat me de meerwaarde hiervan. Waarom zou je examenvragen willen veranderen nadat ze gepost zijn? Op de nieuwsgroep kunnen eventuele oplossingen gepost worden als antwoord op een bericht. Als er 1 manier is om vragen te posten is dat voor iedereen duidelijker. Het voordeel van de wiki zou kunnen zijn dat iedereen 'verplicht' wordt dezelfde vakafkortingen te gebruiken (en de vragen van een vak dus onder dezelfde vaknaam staan), maar op de nieuwsgroepen blijkt dat zelden fout te lopen. Het argument dat sommige posts op de nieuwsgroep overbodig zijn omdat ze reeds gestelde vragen bevatten en dat met de wiki opgelost wordt gaat niet op; dat is ook interessante informatie..
  • In de wiki kunnen de antwoorden bijgewerkt worden tot ze volledig zijn, je moet geen verschillend antwoorden gaan vergelijken en alle vragen staan mooi samen. Dat is op het forum zeker niet het geval. --Beau
  • Ook kun je vragen deleten als het vak vb veranderd, of ze te oud zijn.
 • Op een nieuwsgroep staat ook automatisch vermeld wanneer een vraag gepost werd (wat relevant kan zijn), terwijl dat op deze pagina's vaak niet het geval zal zijn (kan dit veranderd worden?).
  • Je kan altijd je aanpassingen tekenen
3 tildes geeft je naam, 4 tildes je naam en de datum en 5 tildes enkel de datum.
Je kan ook altijd de history bekijken om te zien wanneer een bepaalde aanpassing is gedaan. --Beau
 • Een website is (naar mijn mening) een stuk omslachtiger. Op een nieuwsgroep heb je ook een idee van een volledig examen, wat op deze wiki niet zeker is als mensen 'structuur' denken te moeten aanbrengen (bvb. bij dt; prolog/haskell, alhoewel het bij dat vak geen kwaad kan).
  • Dat hangt van de mannier af waarop de wiki gebruikt zal worden, niets beperkt je om de structuur van een nieuwsgroep over te nemen. --Beau
  • Je bent idd vrij de structuur aan te brengen zoals je wil. Naarmate de wiki groeit kunnen we altijd zien welke structuur heel goed is en deze beschrijven in de stijlgids Tias

Sidebar

Hoe kan ik de sidebar aanpassen? MediaWiki:Sidebar werkt blijkbaar niet. Welke versie van mediawiki gebruikt deze site? Ik zou graag een "requested articles" / "TODO" pagina toevoegen waar ontbrekende items etc. geplaatst kunnen worden. --Beau 10 jan 2006 14:23 (CET)

 • Enkel de sysop kan de sitebar aanpassen, kan je een voorbeeld geven van hoe zo een todo pagina kan gebruikt worden ? ontbrekende items kunnen toch enkel ingevuld worden als de info er is, en dat ergens zetten gaat toch niet veel helpen ?Tias 23 jan 2006 16:27 (CET)

math

Waarom werken de <math> tags niet? Wina is 33% Wiskunde!</math>

 •  ! Geloof het of niet, het heeft me 4 uur gekost : / [strange php safe_mode stuff] Tias 23 jan 2006 18:47 (CET)

indentatie?

waarom kan je binnen een item van een opsomming geen harde return gebruiken, dit leidt tot verwarring.

 • Bij het bewerken van een pagina moet je alles van 1 item op een lijn zetten,
  je kan met
  <br> de uitvoer op de pagina wel onderbreken.
  Maar misschien maak je beter een nieuwe sectie in zo een geval?
 • ik heb het toch nog gevonden: je kan een dubbelpunt gebruiken voor een alinea om te indenteren.

bestand attachen?

hoe kan ik een bestand attachen?

 • Hiervoor moet je ingelogd zijn, vervolgens in het menutje links onder kiezen voor: upload (uploads juist enabled: Tias 20 jan 2006 15:45 (CET))

bljkbaar is het enkel mogelijk om afbeeldingen en geluid up te loaden, ik zou graag PDF bestand uploaden.

 • True, het idee (van een wiki in het algemeen) is om content op een aanpasbare manier beschikbaar te stellen. Het is dus niet de bedoeling om examenvragen ofzo in PDF formaat te uploaden. Je kan altijd een nieuwe pagina maken met een naam die naar het vak verwijst, waar je enkel de inhoud van dat (mogelijks grote) bestand in dropt, eg SGP:addon1 ofzo..
  Of heb je een andere motivatie voor dat uploaden ? Groetjes, Tias 22 jan 2006 18:51 (CET)