Computational Physics

Ga naar: navigatie, zoeken

Samenvattingen

Klik hier om de samenvattingen te bekijken

Algemeen

Het vak wordt gegeven dppr Enrico Carlon (zeer vriendelijke en kalme mens) wisselt elk jaar van onderwerp. In de even jaren (2012, 2014, ...) gaat het over Advanced Monte Carlo Methods, in de oneven jaren over Molecular Dynamics.

Advanced Monte Carlo Methods

Informatie over het vak (samen met voorbeelden van code in Matlab/Octave/... kan je op de website van de prof vinden: [1]. Doorheen de halve semester waarin het vak gegeven wordt (in 2012 de eerste helft van het eerste semester) is het de bedoeling dat je de oefeningen van het vak allemaal zelf maakt op de computer met Matlab of iets soortgelijks. De rest van het semester heb je dan tijd om alle resultaten mooi in een documentje te gieten, en om examen te gaan afleggen bij Carlon. Je kan voor dit vak dus al slagen nog voor de blokperiode begint!

Het examen zelf is zeer gemoedelijk, professor Carlon is een zeer aangename en aardige man, die enkele vragen stelt over hoe een algoritme uit de cursus precies werkt, je moet een stuk van je code toelichten, en dan komen er nog enkele bijvraagjes. Al bij al zou het examen niet zo moeilijk mogen zijn, maar het werk dat in de voorbereiding steekt wordt vaak onderschat! Begin dus op tijd.

2012

Oefeningen=Examen 2012: Media:All_problems_MC_2012.pdf .

Molecular Dynamics

Oudere Examenvragen

Oude info: Dit vak bestond in 2007-2008 uit 3 delen: Monte Carlo methodes, Moleculaire dynamica en Eindige elementen (wijzigingen in de toekomst zijn mogelijk). Het vak wordt door 2 proffen gegeven: de eerste twee modules door prof Carlon en de laatste door prof Rogiers. In principe is het vak Engelstalig en komt het ook voor in de master biofysica.

Het examen bestaat uit 7 vragen die een zo groot mogelijk deel van de cursus bestrijken (klinkt literair van me :D). Hiervan zijn er 6 van professor Carlon en 1 van professor Rogiers. De vragen zijn zeker niet onoverkomelijk en echt veel bijvragen komen er ook niet aan te pas. Het maken van de computer oefeningen door het jaar (of tijdens de blok) helpt zeker wel om de leerstof goed te begrijpen.

Januari 2008

Dit is de ingescande versie: CompFys1.pdf