Complexe Functies

Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie over het examen

Dit vak wordt sinds 2014 in combinatie met Differentiaalvergelijking door Professor Wojciech De Roeck aan de tweede bachelor fysica gegeven.

Hoewel in de lessen de prof af en toe wat warrig overkomt, zijn ze over het algemeen heel interessant en tof. Professor De Roeck stelt veel vragen tijdens zijn lessen en heeft ook heel graag dat je zelf vragen stelt. Actief meedoen aan deze lessen is zeker aangeraden, de prof apprecieert dit echt en hij zal het ook niet snel vergeten. In het jaar 2014-2015 was het enige cursusmateriaal twee hoofdstukken uit een boek. Deze hoofdstukken waren goed geschreven en voldoende voor het oefeningenexamen, echter niet voldoende op het theoretische vlak.

Het examen leg je tegelijk af met dit van Differentiaalvergelijkingen. Het bestaat uit één vrij vage theoretische vraag, waarvoor de nodige theorie vaak enkel in de les is uitgelegd. Meeste studenten vonden dat deze vraag ook het minste voorbereiding vroeg in vergelijking met deze van Differentiaalvergelijkingen. Deze vraag moet je mondeling komen verdedigen bij de prof.

Er is ook een oefeningenexamen die op 2 punten van de 20 van Differentiaalvergelijkingen en Complexe Functies staat. Deze gaat uiteraard meer over het rekenkundige gedeelte van het vak, dit houdt dus in een integraal uitrekenen, de polen van een bepaalde functie vinden en de orde bepalen, residues bereken etc. Veel van de vragen waren ook meerkeuzevragen.

Examenvragen

Academiejaar 2017-2018

Examen 23 januari 2018

Examen 18 januari 2018

Academiejaar 2014-2015

Het examen is al even geleden maar ik heb zo goed mogelijk het proberen te reproduceren:

Er werd gevraagd om een voorbeeld van een functie met één pool op een bepaald punt, bijvoorbeeld z = i. Deze functie moest ook analytisch zijn op het onderste halfvlak. Er werden dan enkele vragen gesteld over analytisch voorzetbaarheid (branch cut etc.)