Advanced Nuclear Physics

Ga naar: navigatie, zoeken

Vakinfo

Vak en examen bestaan uit drie delen. Examen is gesloten boek, rekenmachine kan gebruikt worden. (Aan te vullen.)

Examenvragen

11 Jan 2016

Examen bestaat uit drie delen. Deel van Prof. Severijns is mondeling, de andere twee delen zijn schriftelijk. Bij het deel van Prof. Raabe is een formularium gegeven.


Deel Prof. Raabe: (Weet het niet meer goed! Onderstaande is wat ik me nog herinner, dit kan misschien helpen een beeld te krijgen van het examen.)

Twee figuren, bij elke figuur moest je de 'pieken' verklaren, uitleggen wat er gemeten was en hoe en de reacties benoemen die er te zien waren (elastic scattering, resonances, ...) Beide figuren gingen over het bombarderen van 12C met een α-deeltje. Vervolgens bespreken waarvoor deze reacties belangrijk zouden zijn in de kernfysica. Beschrijving figuren:


Fig. 1: 12C (α,α) 12C Horizontale as: kinetische energie van het inkomend α-deeltje. as liep ongeveer van 3 MeV tot 5 Mev. Verticale as: cross section (van de scattered α-deeltjes) op 166 graden in het CM-frame.

Fig. 2: 12C (α,γ) 16O Horizontale as: kinetische energie van het inkomend α-deeltje. as liep van < 3 MeV tot > 5 Mev. Verticale as: N van γ

Deel Prof. Severijns:

Media:adv_nucl_11_jan_16_angular_distributions.jpg

Deel Prof. Cocolios:

Media:Adv_nucl_11_jan_16_nuclear_models.jpg