Overleg:Numerieke Wiskunde

Ga naar: navigatie, zoeken

Over het voorzien van kant en klare antwoorden

Omdat de proffen het niet zo tof vindt dat WINA examenvragen on line of ergens anders zet, zullen ze het zeker niet leuk vinden dat de antwoorden op hun examenvragen er bij staan. Daarom zullen de antwoorden in't weekend verdwijnen van deze wiki

  • Gaat heel de wiki offline of enkel deze pagina? WINA brengt toch al jaren een examenbundel uit?--Beau 27 jan 2006 21:29 (CET)

Enkel de antwoorden verdwijnen, de vragen niet --Ben 27 jan 2006 21:48 (CET)

  • Is nogal idioot niet? Als we dit op een niet-publieke site zetten, is het resultaat hetzelfde en zijn de antwoorden er toch...

Heeft de prof dit zelf gevraagd?? --ScAv 27 jan 2006 23:10 (CET)


Enkel de volledige antwoorden op deze pagina, niet aangevraagd door de prof.

Ik denk dat Stevel het misschien een beetje verwarrend geformuleerd heeft, maar ik volg hem er wel in: Het nut van examenvragen is dat je ze kan proberen oplossen en zo de technieken leren gebruiken en beter begrijpen, je scherpt je wiskundig denken aan. In dat opzicht was het voor jullie zeer leerrijk om dit via de wiki te doen, je werkte stukken uit, keek oplossingswijzes na en probeerde waarschijnlijk alternatieven. Je was er mee bezig.

Mensen van volgend jaar daarentegen, gaan niet op die manier hiervan gebruik maken. Zij gaan uitgewerkte oplossing zien en die mogelijks klakkeloos overnemen, vanbuitenleren en mogelijks niet eens narekenen. Dat zou het volledige nut, en de meerwaarde van examenvragen volledig wegnemen, en dat zou een spijtige zaak zijn.

Deze wiki heeft niet als doel om kant-en-klare antwoorden te voorzien en zo `dommere` studenten te kweken, maar om juist een bron van extra informatie en vraagstukken te zijn, die je uitdaagd om er het fijne van te ontdekken. Hierdoor ga je je leerstof beter beheersen, en ga je beter voorbereid zijn voor het examen.

Laten we dit gesprek op de overleg pagina verder voeren,

Tias 28 jan 2006 01:13 (CET)

Daar kan ik nu inderdaad wel inkomen, het is natuurlijk wel zo dat de prof het wel snel zou doorhebben als je de essentie van de materie niet snapte... maar nu begrijp ik de beslissing wel! --ScAv 28 jan 2006 10:41 (CET)


Volkomen terechte beslissing, met de antwoorden op zich ga je er zowieso toch niet door zijn, je moet er zeker eens over nagedacht hebben. Het alternatief is natuurlijk dat ze gewoon blijven staan, en de proffen elk jaar met gloednieuwe, moeilijkere vragen komen. Dankuwel Steven, prachtige jaarverantwoordelijke! --RubenV 28 jan 2006 11:27 (CET)

De oplossingen zijn ondertussen van de pagina verwijderd. --Stevel 30 jan 2006 13:34 (CET)

math tags

  • Math support zit in de wiki, tijd om die latex kennis wat op te frissen.